Menu 

Resultat – Prix des Trotteurs

Kort efter start blev det tyvärr galopp för andrahandsfavoriten Krusen (Lome Kongen) med Michael von Krusenstierna. Det skulle ändå handla mycket om de svenska hästarna i loppet. Mofaksan (Fakse) och Mikael Olsson var snabbast från start och tog hand om ledningen, men valde att släppa till Juni Kongen (Lome Kongen) och Jan-Olov Persson. De öppnade första 600m på 1.21,7.

Lite senare kom då attacken från Närby Kalabalik (Sundbo Kravall) som också tränas av Jan-Olov Persson, men kördes för dagen av Eric Raffin. De fick överta ledningen, men Jan-Olov valde att köra Juni Kongen åter till ledningen. De nådde 1100m på 1.21,9. Då kom favoriten Norheim Järv (Järvsöfaks) och Tom Erik Solberg upp på utsidan, men galopperade kort senare.

När de gick in i slutsvängen med 500m kvar var tempot 1.23,8. Inne på upploppet hade Raffin hittat fritt med Närby Kalabalik och kopplade direkt grepp på ledaren. Attacken kom mitt i banan av Doktor Jaros och Geir Gudmestad och de stred sida vid sida sista biten. Det blev hårt i mål, men Gudmestad höjde armen i en triumferande segergest. Kyligt, eftersom det krävdes målfoto att skilja ekipagen.

Det visade sig att Gudmestad hade rätt, segern till Norge och Doktor Jaros (Mörtvedt Jerkeld). Tvåa i mål blev Närby Kalabalik som dock diskvalificerades. Andraplatsen gick då till Juni Kongen före favoriten Norheim Järv blev trea. Bäst av finnarna blev Rapin Aatos (Fannin Muisto) som fyra.

1) Doktor Jaros, 1.24,7 (€9,000)
2) Juni Kongen, 1.25,1 (€5,000)
3) Norheim Järv, 1.25,3 (€2,800)
4) Rapin Aatos, 1.25,6 (€1,600)
5) Halands Liz, 1.25,7 (€1,000)
6) Mofaksan, 1.26,2 (€400)
7) Hiskin Muisto, 1.27,8 (€200)

Diskvalificerade blev Krusen, Närby Kalabalik, Sukkun Rilla, Järvsö Ole och Metkutus.

Dags för ny drabbning på Vincennes på söndag i Prix des Pays Nordiques.Kommentarer är avstängda.

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt