Menu 

Positiva vindar över kallblodssverige

image

Sleipners årliga ordförandekonferens och styrelsemöte har hållits i Hudiksvall. – Med många viktiga ämnen på agendan var engagemanget hos deltagarna som vanligt stort och inte minst vill jag framhålla våra ungdomsrepresentanter, säger Sleipners ordförande Marita Arvidsson.

I dagarna tre stod kallbloden i fokus i Hudiksvall. Redan i fredags höll Sleipners riksstyrelse sitt styrelsemöte, där det nyss gångna året summerades och riktlinjer för verksamheten för 2017 drogs upp.

Under lördagen och söndagen anslöt så även ordförandena, tillsammans med varsin ungdomsrepresentant, från Sleipners lokalavdelningar. De fick ta del av flera intressanta föreläsningar, där bland annat Svensk Travsports avelschef Christina Olsson redogjorde för betydande forskning på kallbloden och vad som händer på avelsområdet. Även vår sportschef Petter Johansson var på plats och visade statistik om startande hästar och licenser, samt berättade om tävlingsplaneringen.

Entusiastiska ungdomar

Bland de ungdomsrepresentanter som deltog i Hudiksvall har vi pratat med Oskar Kylin-Blom, redan för tre år sedan adjungerad in i Sleipners styrelse, som berättade:

– De senaste två åren har varje lokalavdelning fått ta med sig en ungdomsrepresentant till ordförandekonferensen, och det här är jätteviktigt för oss unga. Det är så många ungdomar som är intresserade av kallblodssporten, men samtidigt är ovana vid styrelsearbete. Att få vara med och lära sig från början är oerhört värdefullt.

Flera grupparbeten genomfördes och diskussionerna var många gånger både inspirerande och livliga.

– Vid grupparbetena sitter vi ungdomar själva och diskuterar. Vi har ju ofta lite andra tankar och idéer än de som är äldre och mer rutinerade och det är så roligt, för de lyssnar verkligen på oss och tar till sig det vi säger. Det är väldigt stimulerande när man känner att man verkligen får vara med och påverka, säger Oskar Kylin-Blom.

Med de procentuellt kraftigt ökande betäckningssiffrorna som rapporterades för 2016 är det förstås lite extra inspirerande att vara kallblodsentusiast. Detta gäller inte minst för ungdomarna!

– Just bland ungdomarna inom kallblodssporten är det många som är intresserade även av avelsbiten. Med stigande betäckningssiffror för rasen och Sleipners avelsinspiratörer har vi verkligen alla möjligheter och det är guld värt, berättar Oskar och fortsätter:

– Vi hade en träff i höstas där det var rätt mycket fokus på avel, och det är något vi kommer att spinna vidare på. Så småningom funderar vi på att ha en ungdomsträff som är helt inriktad på avel och uppfödning. Det kan bli riktigt roligt!

Helena Sundström Storck

Svensk TravsportSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt