Menu 

Nytt Mästarmöte på Wången – kallblodsgiganterna möts kring framtidsfrågor

Travsportens riksanläggning Wången arrangerar ännu ett Mästarmöte. I samband med avelsvärderingen för kallblodiga hingstar möts Nordens största profiler inom kallblodssporten Jan-Olov Persson, Jomar Blekkan och Gunnar Melander i ett samtal om sportens framtid.

– Vi är väldigt stolta över att kunna knyta dessa tre till arrangemanget av den kallblodiga avelsvärderingen. Vi vill på olika sätt lyfta fram kallblodssporten och det är ingen tvekan om att vår ambition och förhoppning är att Svensk Travsport ska se så stora vinster av vår satsning att man förlägger avelsvärderingen permanent på Wången från 2017 och framåt, säger Johan Sundberg, vd Wången AB.
Avelsvärderingen för kallblodiga travhingstar genomförs 8-9 oktober och Mästarmötet blir huvudpunkten på programmet under fredagen tillsammans med det offentliga omdömet av hingstarna. Samtalet mellan de tre profilerna leds av B-O Månsson, regional sportchef i Mittnorrland, och fokus ligger på hur kallblodssporten ska utvecklas ytterligare.

–    Det glädjer mig att såväl kallblodsentusiaster som andra trav- och hästintresserade ges denna möjlighet. De tre besitter enorm kunskap och deras tankar kring bland annat avel, sport och nyrekrytering av hästägare och aktiva blir förstås mycket givande att ta del av, säger Christina Olsson, avelschef på Svensk Travsport.
–    Förutom att Mästarmötet lockar våra elever och studenter så öppnar vi upp för allmänheten och det kostar inget att delta. Vi tycker att intresset borde vara stort då de tre står bakom flera av våra stora stjärnor; från Lapp Nils, via Bork Rigel, Järvsöfaks, Månprinsen A.M till årets dubble Derbyvinnare Järvsörappen, säger Ronney Wickzell, projektledare för avelsvärderingen.

Mästarmötet genomförs fredag 9 oktober kl 13.00 i Wångens kör- och ridhall. Direkt efter Mästarmötet får samtliga kallblodshingstar sitt omdöme av avelsvärderingsnämnden och även denna programpunkt är publik. På kvällen är det travtävlingar på Östersundstravet.
Det första Mästarmötet på Wången genomfördes i mars 2014 då Kyra Kyrklund, Stig H Johansson och Jan Jönsson möttes kring samspelet mellan ryttare/häst samt kusk/häst och också samtalade om hästsportens utmaningar.

För mer information, kontakta:
Ronney Wickzell, projektledare avelsvärderingen, 070-641 74 08
Johan Sundberg, vd Wången, 070-641 74 01
Christina Olsson, avelschef Svensk Travsport, 070-527 20 70

Wången är travsportens riksanläggning, beläget i Alsen mellan Östersund och Åre. Wången AB omsätter cirka 45 miljoner kronor och har omkring 45 anställda. Här studerar cirka 200 av morgondagens trav- och islandshästaktiva genom gymnasie-, vuxenstudie-, folkhögskole och universitetsnivå. På Wången bedrivs också forskningsprojekt i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt