Menu 

Nya Svenska Kallblodsklassikern

Under det senaste halvåret har STC, Dannero- och Östersundstravet tagit fram ett nytt koncept tillsammans med Nya Svenska Kallblodsklassikerns samarbetspartners Agria, Krafft, LRF och Sleipner.

Det nya konceptet innebär fler tävlingsmöjligheter och för kullen född 2005 blir det dessutom till en lägre kostnad då Nya Svenska Kallblodsklassikerns samarbetspartners betalar 750 kronor av de svenskregistrerade kallblodens anmälningsavgifter.

Anmälningsförfarandet ändras till att mer likna den norska modellen med automatisk avgiftsdebitering. Det har varit ett önskemål från många håll för att undvika att hästar förlorar sin plats på grund av en missad inbetalning.

För hästar som redan är anmälda och ska tävla i år är de största nyheterna att:

– Hästar anmälda till Nya Svenska Kallblodsklassikern får företräde till Sleipner Cup, Ung i Norr och STC:s lopp för 3-åriga Kallblod. De flesta STC-loppen kommer under 2007 ge ston fördel och körs dessutom med åtta priser.

– Prissumman i Kriteriestoet höjs med över 50 %.

– Bonuslopp (consolation) körs för hästar som deltagit i uttagningsloppen till Kriteriet eller Derbyt.

Nya Svenska Kallblodsklassikern inför även ett ungdomsstipendium på 10 000 kronor till en person under 25 år som aktivt arbetar med kallblod. Utdelning sker i samband med Kallblodens dag på Östersundstravet i oktober.Kommentarer är avstängda.

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt