Menu 

Mustaschkampen kommer till Bollnästravet.

Sagohästen Järvsöfaks kommer. Legendaren Berndt Lindstedt kommer. Framförallt kommer Robert Aschberg och Gert Fylking till Bollnästravet torsdagen den 6 maj. Alla har de ett och samma syfte – att samla in pengar till Mustaschkampen Ystad-Haparanda.

Cancerfondens Mustachkamp, drar i gång den 1 maj och pågår under hela maj månad för att samla in pengar till fortsatt forskning mot prostatacancer,. I tv-programmet ”Ystad-Haparanda” (söndagar, TV8) kommer vi att kunna följa Robert Aschberg och Gert Fylking som liftar från Haparanda till Ystad för att samla in pengar till Mustaschkampen. Nytt för i år är att duon utmanas av programledarna Musse Hasselvall och Andreas Halldén att samla in mest pengar.

Nästa torsdag den 6 maj möts de två lagen i ett ponnylopp, som är över 640 meter långt, i samband med V5-tävlingarna på Bollnästravet.

De båda lagen möts först i ett kvalheat där vinnande kusk från respektive lag möts i en final. Vinnaren får 125 000 kronor till ”sitt” lag att skänka till Mustaschkampen Ystad-Haparanda och förloraren får 75 000 kronor.

Pengarna kommer från ATG och ATG:s kunder samt samarbetspartners.

En annan stor stjärna på Bollnäs denna kväll är Järvsöfaks, travets hedersambassadör, och kusken Jan-Olov Persson. Dessutom kommer de de båda kuskarna Berndt Lindstedt och Kjell Brandt, som båda har behandlats mot prostatacancer, att finnas på plats.

Hela kvällen den 6 maj går i Mustaschkampens anda. Bland annat kommer 10 kronor av entréavgiften och all dricks i restaurangen att skänkas till kampen.

Allt kan du se på TV8, söndagen den 9 maj kl 19.00 i ”Ystad-Haparanda” .

Ystad Haparanda – en del av Mustaschkampen

Även i år uppmärksammas prostatacancerfrågan med hjälp av Robert Aschberg och Gert Fylking. Denna gång utmanas de av ett ungt radarpar: Musse Hasselvall och Andreas Halldén.

På utsatt tid ska de två paren lifta genom Sverige, från Haparanda till Ystad, och samla in pengar till forskning om prostatacancer. Längs vägen möter de utmaningar, människor och bjuder på både roligheter och allvar. Spana in resplanen på cancerfonden.se för att se vilka orter de passerar! Följ kampen på TV8!

Med start den 1 maj och final den 29 maj kan vi följa de två lagens kamp – vilka vinner, ung eller gammal? Programmet ”Ystad Haparanda – En del av Mustaschkampen” sänds på söndagar kl 19.00 i TV8.

Kampanjen

Varje dag får omkring 25 män i Sverige diagnosen prostatacancer. Det är en pappa, farfar, morfar, make i timmen. Det vill säga ungefär 9000 män per år. Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform, men tyvärr ligger forskningen efter. Det är därför kampen och ditt bidrag spelar en så viktig roll för framtiden.

Cancerfonden driver Mustaschkampen under maj månad varje år. Syftet med kampanjen är att öka medvetenheten om sjukdomen och samla in pengar till fortsatt forskning. Insamlade pengar används till informations- och kunskapsspridning, forskning inom prostatacancer och till grundforskning av betydelse för prostatacancer.

Cancerfonden

Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation med fokus på forskningsfinansiering och opinionsbildning. Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning och finansierar varje år cirka 400 forskningsprojekt.

Cancerfonden har inga statliga bidrag utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Varje år arbetar Cancerfonden med två kampanjer som har som ändamål att samla in pengar för att bekämpa de två vanligaste cancerformerna. Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer pågår i oktober och under maj månad löper Mustaschkampen mot prostatacancer.Kommentarer är avstängda.

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt