Menu 

Månprinsen A.M. imponerade

Hagmyren körde igår den andra dagen av Sleipnerdagarna och det blev ny succé med flera fina prestationer. Det kördes sex kallblodslopp, varav tre fanns med på V64-kupongen. Mest imponerade Månprinsen A.M. som stod för ett nära nog osannolikt upplopp.

Sleipners Elitlopp – Järvsöfaks

Månprinsen A.M. tog en ny imponerande seger för Gunnar Melander när han spurtade ursinnigt och vann Sleipners Elitlopp på Hagmyren. Foto: CLAES KÄRRSTRAND
Månprinsen A.M. tog en ny imponerande seger för Gunnar Melander när han spurtade ursinnigt och vann Sleipners Elitlopp på Hagmyren. Foto: CLAES KÄRRSTRAND

Storfavoriten Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) kunde inte vara med från innerspåret från start och såg ut att hamna ”i maskin” som tredjehäst på innerspår. I ledningen öppnade Horgen Tore (NO) (e. Spikeld) varvet på 1.18,6 och varvet gick på 1.21,7. Det var då tjockt med hästar runt favoriten som dessutom fick en galopperande Lomar ”i knät” och drogs bakåt. Inte förrän 175m från hade Gunnar Melander hittat fritt spår för sin Månprinsen A.M. och då var det långt fram till en undanflyende Horgen Tore. Via ett makalöst upplopp lyckades Månprinsen A.M. spurta sylvasst mitt i banan och vinna med en halv längd på 1.21,2a/1640m. Horgen Tore höll bra till andraplatsen på samma tid och trea blev en bra avslutande Hallsta Lotus (e. Järvsöfaks).
Det är som bekant Gunnar Melander som också tränar vinnaren. Han var mycket glad efter loppet och sa i vinnarcirkeln,
– Men sedan var det helt enormt. Jag tog bara ut och släppte åt honom och han bara stack. Han vill verkligen vinna och jag ryckte inte proppar eller visade honom pisken. Jag har aldrig åkt så fort tidigare inte ens med Nordblomma på speed. Jag tror inte att det finns någon i världen som slår honom på lika villkor.
Månprinsen A.M. ägs av AnnaMaria Öberg, Anders Bodin och Stall Cahling AB. Uppfödare är delägaren Anders Bodin från Nyland. Det var 75 000 kr i förstapris.
Se loppet på ATG Play >> 

Lassas Lavins Minne – Dubbelcupen

Krusse (e. Järvsöfaks) attackerade efter 500m och landade utvändigt om ledaren vid varvningen, men med varvet kvar till mål hade Michael von Krusenstierna satt favoriten i ledningen. Där drog han undan i ett jämnt tempo för att inte bjuda in konkurrenterna. Taktiken lyckades och han segrade med 2,5 längder på 1.24,8v/2160m. Storm Odd (NO) (e. Storm Jo) försökte från rygg ledaren, men kunde aldrig utmana vinnaren. Modd Brun (e. Järvsöfaks) fick loppet som tredje häst och kunde inte heller utmana favoriten.
Det är Michael von Krusenstierna som äger, tränar och har fött upp vinnaren som fick 35 000 kr för segern.
Se loppet på ATG Play >>

Linje 5 – Femåringslopp

Norske Hellin Faxen (NO) (e. Järvsöfaks) startade med 60m tillägg, men var ändå storfavorit till segern. Jan Roar Mjölneröd attackerade i tredjespår med 700m från mål och han gick fort på baksidan. Det blev fjärdespår genom slutsvängen och när de svängde in på upploppet hade han kopplat greppet. Hellin Faxen segrade med en längd på nya banrekordet 1.23,6v/2200m. Ledande Lome Jarl (NO) (e. H.G.Balder) höll tappert till andraplatsen. Trea blev en ännu tapprare Guli Storm (e. Järvsöfaks) som fick vandra sista 1300m i trejdespår.
Vinnaren tränas av Jan Roar Mjölneröd och Håkon Hermansen i Norge äger. Uppfödare till 5-åringen är Kjell-Arne Nilsen som bor i Laxå. Förstapriset var på 150 000 kr, vilket gör detta till det största femåringsloppet för kallblod i Sverige.
Se loppet på ATG Play >>

Det kördes tre kallblodslopp utanför V64-kupongen och de vanns av Spikpila (e. Spikeld), Järvsö Brun (e. Järvsöviking) och Glöda (e. Glöding).

Håkan Persson


2 kommentarer till “Månprinsen A.M. imponerade”
  1. Månprinsen A.M.s pappa är Svall Ivar! (Järvsöfaks är morfar) MVH Eva Cahling lycklig delägare

    kimonoremos |skrev den 2 juli, 2014 klockan 13:32
  2. Ber om ursäkta Eva. Det var ett slarvfel från mig. Jag vet ju mycket väl att det är Svall Ivar som är far till Månprinsen A.M. Jag får passa på att gratulera till segern och en makalöst bra häst! GRATTIS!
    Ha en fortsatt bra sommar! / Håkan

    Håkan Persson |skrev den 2 juli, 2014 klockan 13:41

Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt