Menu 

Månadens hästägare: Jessica Lindgren

Fredagen den 1 augusti är en dag som Jessica Lindgren från Skellefteå sent kommer att glömma. Tillsammans med sitt fyraåriga kallblod var de med i Derbystoet i Östersund och det slutade med en historisk seger. – Det är nästan svårt att förstå än, säger tränaren, ägaren och kusken.
Månadens hästägare i augusti 2014 hittar vi i den lilla byn Kåge, i den västerbottniska staden Skellefteå. 38-åriga Jessica Lindgren är uppvuxen med travhästar och har länge drömt om den stora triumfen. På startlinjen stod hon tillsammans med ögonstenen Bobäckssiv i Derbystoet i Östersund och skulle tampas med många norska topphästar. Men när fältet svängde in på upploppet var det Bodbäckssiv som hade bäst fart under hovarna. När duon passerade mållinjen som etta var det en historisk seger eftersom Jessica var första kvinnan någonsin att vinna det loppet.

– Jag tyckte att det gick så fort första varvet så jag tänkte att hon kommer att gå i mål till slut. Men i sista sväng hade jag gott om krafter kvar och hon kändes väldigt stark. Segern satt väldigt fint och trots att jag kollat om på loppet flera gånger är det fortfarande svårt att förstå, berättar Jessica.

Jessica jobbar till vardags med att mjölka kor i en lagård ett stenkast från hemmet och det blir långa dagar när hon efter arbetet ska sköta om stallets sju kallblod. Då är det tacksamt att ha en riktig stjärna i stallet i hennes Bodbäckssiv som bara i Derbystoet travade in hela 450 000 kronor.

– Hon betyder väldigt mycket för mig eftersom det just nu är min enda starthäst i stallet. Och så är hon alltid så pigg och glad, vi kommer bra överens. Jag har inte gjort något för vinstpengarna än, men kanske att vi åker på en resa med barnen, funderar Jessica.

Att det var en stor seger i Östersund den där fredagskvällen under augustis första dag i år vittnar diplomet för månadens hästägare om.

– Det finns så många travhästar både i och utanför landet. Att just vi fick den här utmärkelsen är jättestort såklart. Vi ska hänga diplomet bredvid våra andra segertavlor och svenska rekord, säger Jessica och skrattar och tittar ömt på sin stjärnhäst.

Se inslaget med Jessica här >>

Under augustis första kväll stod du och din Bodbäckssiv på Östersundstravets startlinje för att göra upp mot tuffa norska stjärnor i Derbystoet. Och vilken insats ni såg till att leverera när det gällde som allra mest. Du gjorde en kallblodssportens ”Helen Ann” när du tillsammans med ditt duktiga sto satte grabbarna på plats och blev första kvinna någonsin att vinna Derbystoet. Att stå som slutsegrare i ett så prestigefyllt lopp som både ägare, tränare och dessutom som kusk är stort, modigt och mäkta imponerande. Detta gör dig till månadens hästägare i augusti 2014.

Kajsa GustafssonSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt