Menu 

Lannem Silje – lika oslagbar som 21

Det norska fenomenet Lannem Silje vann som väntat Svensk Kallblodsderby på Östersundstravet. Detta var hennes 21:a raka seger och kallblodsstoet var helt överlägset när hon besegrade killarna.
– Det var en stor lättnad, sa kusken Tor Wollebaeck efter loppet.

Det blev ingen större dramatik när Svenskt Kallblodsderby avgjordes. Storfavoriten Lannem Silje kunde ta han om taktpinnen efter 200 meter och sedan var konkurrenterna aldrig i närheten av det fyraåriga kallblodsstoet. På sista bortre långsidan hade stoet en ledning med ungefär 20 meter, vilket hon höll hela vägen hem. Lannem Silje segrade på nya svenska rekordet 1.23,1 över 2 140 meter med bilstart och tjänade 700 000 kr.
– Det här är väldigt stort. Hon har en otrolig fart i kroppen. Idag blev hon lite hetsig, men hon höll farten hela vägen till mål i alla fall, sa Wollebaeck efter segern. Detta var Wollebaecks andra seger i loppet. 1996 segrade han med Prins Vinter.

”Bästa hästen och bästa kusken”
Den norske ägaren, tränaren och uppfödaren Ola M Skrugstad segrade för tre år sedan i Derbystoet med Lannem Siv. I år var han tillbaka i vinnarcirkeln på Östersund med hennes halvsyster Lannem Silje.
– Det var härligt. Jag har bästa hästen och bästa kusken, och då kan jag inte förvänta mig mer, sa Ola M Skrugstad efter loppet. Han fick beskriva vad det är som gör henne så bra.
– Hon är avslappnad och lugn.
Nu är siktet inställt mot det norska derbykvalet som körs om drygt tre veckor.

Jessica skrällde i Derbystoet
Derbystoet förväntades på förhand att stå mellan försöksvinnarna Lyn Rappa och Åserud Vilja. De två norska gästerna duellerade också stora delar av loppet, men på upploppet avslutade Bodbäckssiv snabbast mitt i banan för Skellefteå-amatören Jessica Lindgren. Hon segrade på nya svenska rekordet 1.26,8a/2140m och plockade hem segerchecken på 450 000 kr.
– Jag hade inte förväntat mig att hon skulle vara så bra för dagen, men tanke på hur lite träning hon har fått i vår och sommar. Hon har fått stå ifrån mycket med halsinfektioner som har strulat och det har inte gått att träna. Jag vet att hon kämpar det hon kan och hon vill komma först, berättade en mycket glad segerkusk.

Prinsen är fortfarande Kung
I Sven O Perssons Minne befäste Månprinsen A.M. sin position som kallblodskung. Trots att det blev en tuff öppning i spåren, innan han övertog ledningen med varvet kvar, kunde han vinna kontrollerat på 1.23,9a/2140m. Gunnar Melander var förstås belåten i vinnarcirkeln.
– Han har utvecklats enormt i år. Nu springer han 1.15-tider, en ganska lång bit. Får han vara frisk kommer han att springa riktigt fort nästa år.

Håkan Persson / Kanal75Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt