Menu 

Kriterievinnare och Guldtäcket

Dannero hade idag tre stora kallblodslopp i programmet, varav två för första gången var med på V75-kupongen. Det fanns tre stora vinnare efter tävlingarna, Smedheim Solan, Brenne Rödi och Bro Viking.

Svenskt Kallblodskriterium

solheimsolanSmedheim Solan (NO) (e. Bork Odin) öppnade bra, men kunde inte sig förbi Sjö Odin, utan fick ta den otacksamma positionen utvändigt om ledaren. De öppnade halvvarvet på 1.25 för att sedan varva på 1.26. Med 600 meter kvar började Kai Johansen att pressa på ledaren och i mitten av slutsvängen kopplades också greppet. På upploppet blev han allvarligt utmanad av Järvsörappen, men kunde till slut segra med 1,5 längd på nya svenska rekordet 1.25,8a/2140m. Tvåa blev Järvsörappen (NO) (e. Järvsöfaks) som lade bort cirka 60 meter på en startgalopp. Jomar Blekkan körde ikapp fältet och satt i tredje utvändigt efter 900 meter. Trots den tuffa inledningen efter galoppen utgjorde han ett allvarligt hot mot vinnaren på upploppet, men det räckte inte hela vägen denna gång. En toppinsats! Trea blev den länge ledande Sjö Odin (NO) (e. Moe Odin) som inte kunde stå emot när Smedheim Solan pressade på baksidan och genom slutsvängen. Bakom den norska trion tog tre svensktränare hästar hand om placeringarna, Lex Peidei (NO) (e. Bork Odin) var fyra för Per Linderoth, Tippex (e. Bork Odin) femma med Jan-Olov Åberg och sjätteplatsen till Kalle Växus (e. Järvsöfaks) och Jan-Olov Persson.
Det var 600 000 kr i förstapris till vinnaren som tränas av Jan Ketil Brattås. Äger gör Stall Tronsmyra och Ola Sylte Heggset är uppfödare. Samtliga från Norge.

Se loppet på ATG Play >>

Kriteriestoet

brennerodiBrenne Rödi (NO) (e. Horgen Tore) tog hand om ledningen tillsammans med Jan Roar Mjölneröd direkt när bilen släppte iväg fältet. Där fick fuxan öppna upp halvvarvet på 1.27, innan hon kunde varva på 1.29. Hon var uppvaktad på utsidan av Tangen Irene, men 150 meter från mål stack Brenne Rödi undan till en helt överlägsen seger med ”många längder” på 1.27,0a/2140m. Tangen Irene (NO) (e. Bork Odin) fick mestadels gå som första häst i andraspår. Hon gjorde en fin prestation och höll bra till andraplatsen för Geir Flåten. Tredjeplatsen till Jerkeld Stjerna (NO) (e. Mörtvedt Jerkeld) som fick loppet i rygg på ledande Brenne Rödi, men kunde inte utmana när ledaren stack undan till slut. Fjärdeplatsen till Patsi (NO) (e. Åsajerven) och Öystein Tjomsland, Romanova (NO) var femma för Kajsa Frick och Tangen Vilja (NO) blev sexa tillsammans med Örjan Kihlström.
Här var det 350 000 kr i förstapris. Jan Roar Mjölneröd tränar stoet som ägs av Johnny Rein och det är Vidar A Brenne som fött upp henne. Hela trion är från Norge.

Se loppet på ATG Play >>

Svensk Travsports Guldtäcke

brovikingBro Viking (e. Järvsöfaks) startade som ensam häst med 80m tillägg. Robert Bergh kom iväg bra från start och jobbade sig successivt framåt. Med 1400 meter kvar till mål avancerade han i tredjespår och kunde överta ledningen när ledande Gangtrött felade med 500 meter kvar. Han drygade ut försprånget in mot mål och segrade till slut med sju längder på 1.24,6v/2220m. Adrigo (e. Qvadrigo) lyckades hamna i andrapar utvändigt tillsammans med Hanna Olofsson. Hon valde att slinka ner på innerspår med 900m kvar. Därifrån löste det sig bra och Adrigo kunde avsluta bra till en andraplats. Fina Bergakungen (e. Lome Kongen) kördes spårsnålt och kunde greja tredjeplatsen. Prispengar även till K.A.Priol (e. Moe Odin) som var fyra tillsammans med Carl-Ivar Larsson, Kvickers Kaxe (e. Järvsöfaks) och Jan-Olov Persson blev femma, G.G.Igor (e. Järvsöfaks) var sexa för Wiktor Kylin-Blom och sjundeplatsen till Närbyjänta och Magnus Nilsson.
Robert Bergh tränar vinnaren som ägs av Jonsson’s Trav i Söderbärke. Den 5-årige hingsten är uppfödd av Willy Johansson och Bengt Andersson. Förstapriset i loppet var 150 000 kr.

Se loppet på ATG Play >>

Sammanfattningsvis var det mycket fina tävlingar på Dannero. Olyckskorparna kraxade inför tävlingarna att det inte skulle gå att köra två kallblodslopp på V75-kupongen. Svensk Travsport skulle inte ha råd att tappa omsättning på riksspelet. Facit blev att V75-omsättningen ökade med 158 884 kr jämfört med förra veckans omgång på Rättvik med bland annat Sommartravets Final. Jämfört med motsvarande dag ifjol som kördes på Skellefteå ökade omsättningen med nästan 2,9 miljoner till 70 650 263 kr.

Text: Håkan Persson
Foto: Carina JonssonSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt