Menu 

Helt makalöst – 10 starter och 10 vinster för Järvsöfaks!

Järvsöfaks flankerad av ägare samt Lotta Persson (hustru till JOP) och dotter
Han gjorde det igen, 15 år gammal och en halvt utslagen ”pensionär” efter två snöpliga förluster på rad. När det verkligen gällde skärpte sig dock både kusken J-O Persson och Järvsöfaks. Alla spekulationer om sönernas övertagande (5 stycken på start) kom på skam. Loppet blev odramatiskt då Hallsta Lotus felade från start och Röste Bo tog täten. JOP valde, mycket riktigt, att forcera direkt till tät, vilket var gjort efter 500 meter. Sedan var loppet över med 1.22,7 första 500, 1.23,3 första tusen, tryckte JOP på gaspedalen 700 kvar och luckan växte stadigt till konkurrenterna.

Fakse blev tapper två efter en utvändig löpning mest hela vägen. ”Han gjorde ett bra lopp sa Svansted, vilket han gjort varje gång jag kört han. Som tur var kom vi ner i rygg 600 kvar och då morsknade han till och kunde spurta till andra priset på upploppet.” Röste Bo tröttnade alldeles sista 100 efter att försökt följa Järvsöfaks. Lomar spurtade raskt till tredjepriset.

Vad mer finns att säga om ´Faksen´ frågar vi JOP? Nästa år han 16 år och då är det fritt fram för konkurrenterna, blev svaret. Vi kan se både ett belåtet flin men också en tår av förväntad saknad i Jan-Olovs ansiket.

19 500 åskådare (!!) var på plats, många för att se Commander Crowe och Torvald Palema, men säkert också för Järvsöfaks. Inte minst förstår vi detta när vi hör jublet fullkomligt explodera när Järvsöfaks kommer in på upploppet i överlägsen ledning.

Vad kan vi åskådare säga? Ja, vi kan väl inte göra annat än att buga och bocka. 10 SM-tecken på 10 starter kan inte förklaras av dåligt motstånd. Det är helt makalöst att kunna vara både frisk och i form för 10 SM. En fantastisk prestation av Järvsöfaks, Jan-Olov Persson och folket runt ikring i stallet. Vi tackar!

Detta var seger nr 197. Satsar JOP på tre till? Ja, vi får väl se, året är snart slut.

/Hans-Erik UhlinKommentarer är avstängda.

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt