Menu 

Härliga dagar på Wången för alla kallblodsentusiaster

Foto: SLU
Foto: SLU

Torsdag 8 oktober och fredag 9 oktober är det kallblodsfest på Wången. Nio kallblodiga hingstar ska avelsvärderas i dagarna två och utöver det hålla exempelvis både föreläsningar och en paneldebatt. Ett fullspäckat schema väntar alltså den som tycker om kallblod.

I samband med årets svenska avelsvärdering av kallblodiga hingstar, som i år hålls på Wången bjuder man på ett schema fullt av aktiviteter. Båda dagarna inleds med delar av avelsvärderingen. Därefter kan besökarna lyssna på en exteriörclinic, gå på en föreläsning där Wångens veterinär Ulf Hedenström berättar om sin forskning och lyssna på en paneldebatt med ett antal kända kallblodsprofiler. Alla aktiviteter som är öppna för allmänheten är kostnadsfria. Hela schemat hittar du nedan. På fredagskvällen är det sedan trav på Östersunds travbana med bland annat Jämtländskt Uppfödningslopp och Bertil Bäckmans Minne.

Torsdag 8 oktober

08.00-12.00 Exteriörbesiktning och veterinärbesiktning av hingstarna. Veterinärkliniken och körhallen. Elever och studenter vid Wångens utbildningar kommer att medverka vid olika moment.
12.00 Wångens wärdshus serverar lunch.
13.00 Guidad rundtur på travsportens riksanläggning Wången för hingstägare och andra gäster.
14.00 Christina Olsson i Wångens kör- och ridhall. Elever och studenter vid Wångens utbildningar samt externa gäster är varmt välkomna.
15.00 Eftermiddagskaffe serveras utanför aulan.
15.30 Öppen föreläsning i aulan om hovbroskförbening – Wångens veterinär Ulf Hedenström berättar mer om sin forskning. Elever och studenter vid Wångens utbildningar samt externa gäster är varmt välkomna.
19.00 Avelsmiddag på Wångens wärdshus för hingstägare, avelsvärderingsnämnd och inbjudna gäster. B-O Månsson, regional sportchef i Mittnorrland och kallblodsentusiast är konferencier.

 

Fredag 9 oktober

09.00 Travprov för hingstarna på Wångens travbana.
09.30 Körprov för de som anmält till det, antingen i Wångens kör- och ridhall eller på körplan utomhus.
11.30 Wångens wärdshus serverar lunch.
13.00 Panelsamtal i Wångens kör- och ridhall där kända kallblodsprofiler samtalar kring kallblodssportens utveckling och framtid. B-O Månsson är konferencier. Elever och studenter vid Wångens utbildningar samt externa gäster är varmt välkomna.
14.00 Offentligt omdöme om hingstarna i kör- och ridhallen. Konferencier är B-O Månsson. Elever och studenter vid Wångens utbildningar samt externa gäster är varmt välkomna.

Här finns tidsplanen för när hingstarna ska exteriörbedömas och veterinärbesiktigas. >>

Annica Edberg
annica.edberg@travsport.se

 Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt