Menu 

Han blir travets nya domarbas

Staffan Falk blir domarbas på Svensk Travsport. Han kommer jobba med funktionärsutbildning och regelutveckling, och målet är att bedömningarna i våra svenska lopp ska bli ännu bättre, jämnare och proffsigare.

I höstas slutade Mikael Frödén på motsvarande tjänst, och nu är ersättaren klar. Det är Staffan Falk som blir vår nya domarbas. Staffan har en synnerligen lämplig bakgrund för jobbet då han arbetat med utbildning dagligen i jobbet som matematik- och NO-lärare på Heby Högstadieskola. I travkretsar är Staffan mest känd som erkänt bedömningssäker huvudstarter på Solvalla, och han är också en av travets fem riksdomare.

– Vi är väldigt glada att kunna rekrytera Staffan Falk för det här jobbet. Han har gedigen erfarenhet från travsportens många olika områden, och en yrkesbakgrund som passar perfekt. Men dessutom är Staffan en väldigt bra person. Lugn, tydlig och pedagogisk, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Staffan Falk är 53 år och har varit aktiv i travsporten länge. Han har kört nästan tusen lopp, varit uppfödare, ägt och tränat hästar. De främsta är Egil Tabac (2,2 mkr) och Titan Tabac (0,9 mkr). Intresset för kallblodssporten har också lett till en plats i Sleipners riksstyrelse.

– Jag har god nytta av min erfarenhet från loppkörning när jag är domare. Jag vet hur hästar reagerar, vilka svårigheter kuskarna ställs inför – men också vilka trix kuskarna kan tänkas chansa med. Jag tror dessutom den praktiska hästerfarenheten ger mig extra pondus i kommunikationen med de aktiva, säger Staffan Falk.

När Staffan börjar nya tjänsten i augusti är det dock slut med loppkörning och hästägande.

– Det känns såklart lite vemodigt att göra sig av med hästarna, men jag brinner verkligen för min nya utmaning inom travsporten.

Vad vill du åstadkomma i nya jobbet?

– Jag vill hjälpa till att göra sporten ännu bättre och mer proffsig. Både bedömningar och regelverk kan ständigt förbättras. Vi kan stärka domarkårens förtroende och teamkänsla, och ge domarna bättre tekniska hjälpmedel. Ett av delmålen är förstås att jämna ut bedömningsnivån så mycket som möjligt över hela landet. Jag vill påstå att vår domarkår håller världsklass idag, men vi kan bli ändå bättre, avslutar Staffan Falk.

Staffan Falk börjar sitt nya jobb som domarbas på Svensk Travsport i augusti 2015.

Per WetterholmSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt