Menu 

Alla älskar kallblodskungen

Charmige publikfavoriten Månprinsen A.M. försvarade sitt SM-tecken och fick ta emot publikens hyllningar på Bergsåker.
– Det är fantastiskt att få uppleva det här, sa tränaren och kusken Gunnar Melander.

Månprinsen A.M., Gunnar Melander och Anna Maria Öberg segerdefilerar efter segern i Svenskt Mästarskap. Foto: LARS JAKOBSSON
Månprinsen A.M., Gunnar Melander och Anna Maria Öberg segerdefilerar efter segern i Svenskt Mästerskap. Foto: LARS JAKOBSSON

Alla verkar älska Månprinsen A.M. – den svarte hingsten med sin svallande man och bländande teknik. Sveriges kallblodskung tog nionde årssegern i elfte starten och segern i Svenskt Mästerskap var värd 250 000 kronor.
– Det är ljuvligt. Man märker redan när man defilerar att de gillar den här hästen. Det är fantastiskt roligt att få vara med om det här, sa Gunnar Melander.
Hallsta Lotus var snabbast från start men släppte välvilligt till storfavoriten efter 400 meter. På sista varvet drog Gunnar Melander upp tempot tillsammans med Månprinsen A.M. Genom sista svängen och in mot upploppet skuggade Hallsta Lotus men när det skulle avgöras blev det galopp för utmanaren.
– Jag hade Lotus i rygg, men jag var beredd när han kom och då vek jag fram spöt, och det är sällan jag gör det… och då tog han i ännu mera. Jag kände att jag hade mycket kvar, bra mycket, sa Gunnar Melander.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75

För andrahandsfavoriten Hallsta Lotus som satt i rygg på Månprinsen A.M. blev det galopp på upploppet. Det saknas lite drygt 7 000 kr för Hallsta Lotus innan han kan ta steget in i den exklusiva ”Tio-miljonersklubben” som andra kallblodshäst, tillsammans med sin far Järvsöfaks.

Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar – Månskära e. Järvsöfaks) ägs av AnnaMaria Öberg, Anders Bodin & Stall Cahling AB. Det är Anders Bodin som fött upp hästen som tränas av Gunnar Melander.

Segertiden 1.23,4a/2640m var en tiondel långsammare än vid hans seger i SM 2013. Detta var hans 32:a seger i karriären.

Se Svenskt Mästerskap för Kallblod på ATG Play >>

Håkan PerssonSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt