Menu 

Föynland Kongen

Föynland Kongen (e. Lome Kongen u. Koyda) hade en lång karriär, och visade sin talang redan som treåring. Som fyraåring segrade han i två V75-lopp och i Otterenlöpet. 2014 vann han Östfoldpokalen och Arnt Haakestads minnelöp samt slutade tvåa bakom Neslands Loke i Elitkampen på Solvalla. Totalt blev det 103 starter varav21 segrar, ett rekord på 1.19,8ak och en prissumma på 2 112 884 NOK.

Ägare och tränare till Föynland Kongen var Pål Kristiansen, Husöysund, och han var uppfödd av John Åge Reinskay, Nötteröy. Modern Koyda (e. Hof Ener) fick fyra avkommor med Föynland Kongen som den suveränt bäste.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt