Menu 

Månprinsen A.M.

Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar u. Månskära) föddes upp av Anders Bodin och ägdes av Anna Maria Öberg, Bodin & St Cahling AB. Hästen tränades under hela karriären av Gunnar Melander som också körde i samtliga 112 starter varav 71 slutade med seger.

Månprinsen uppvisade såväl speed som styrka. Han blev utsedd till Årets Kallblod hela fem gånger och var under flera säsonger landets vinstrikaste kallblod. 1.19,0ak blev hans snabbaste tid och prissumman slutade på 9 416 080 SEK. Dessvärre tvingades man avliva honom i december 2020 då han blivit ohanterbar och farlig för såväl människor som hästar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt