Menu 

Månprinsen A.M.

Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar u. Månskära) tillhörde under större delen av sin karriär den yppesta kallblodseliten. Som fyraåring vann han Svenskt Kallblodsderby och som sexåring tog han sin första av fem segrar i SM. På meritlistan finns även segern över norska stjärna Lannem Silje på Dannero. Han blev utsedd till Årets kallblod fem gånger. En gaffelbandsskada kom att inskränka tävlandet 2019 till endast tre starter och 2020 tvingades man dessvärre avliva honom då han blev farlig för såväl tränaren Gunnar Melander som omgivningen.

Månprinsen A.M. var uppfödd av Anders Bolin, Nyland och han ägdes av Anna Maria Öberg Bodin & St Cahling AB. Hans 112 starter resulterade i 71 segrar och en prissumma på 9 416 080 SEK. Som snabbast travade han 1.19,0ak.

Månprinsen A.M. har i skrivande stund 102 avkommor med Månlykke A.M. och Husnäs Elving som de vinstrikaste. Modern, ostartade Månskära (e. Järvsöfaks), fick sex avkommor. Tre kom aldrig till start och av de övriga tre var det endast Månprinsen A.M. som uträttade något av värde.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt