Menu 

Norheim Faksen

Norheim Faksens tioåriga karriär (2009 – 2019) omfattade ett flertal goda prestationer och meriterande segrar segrar såsom St Hallvardpokalen, Sleipners Elitlopp och dubbla Derbyvinster. Han slog den norska eliten som femåring samtidigt som han satte norskt rekord med 1.20,9. Totalt tjänade han 2 871 684 NOK och noterade 1.20,1 som snabbaste tid. Norheim Faksen är uppfödd av Egil Skeivoll, Nordeland och ägs av Georg W. Sverdrup & Bodil Saelid, Vinterbro.

Norheim Faksen (e. Järvsöfaks u. Norheim Elle) gjorde sin sista start i mars 2019 och fortsatte sedan sin avelsverksamhet. Bland hans avkommor kan nämnas Neslands Faksen, Art Miklagard, Finseth Yr och Komnes Hans. Modern Norheim Elle (e. Elding) har fått utmärkelsen Eliteavlshoppe och förutom Norheim Faksen lämnat Norheim Järv och Norheim Svenn.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt