Menu 

Brenne Blissi

Brenne Blissi ( e. Lome Elden u. Brenne Järva) visade redan som treåring fina fartresurser med tre segrar på tio starter och rekordet 1.28,5. Som fyraåring tjänade hon närmare en miljon och segrade i Svenskt stoderby. På meritlistan finns även DNTś femårslöp och DNTś Hoppechampionat. Totalt inbringade stoets 69 starter (21 segrar) 2 180 300 NOK och hon noterade som snabbast 1.23,0M innan hon 2020 fick ta plats i avelsboxen.

Ägare och uppfödare till till hästen var Vidar Asgeir Brenne, Skjerhallen och hon kördes i de flesta starterna av Åsbjörn Tengsareid. Modern Brenne Järva (e. Järvsöfax) gjorde endast ett fåtal starter. Hon har i skrivande stund åtta avkommor med Brenne Rödi som den vinstrikaste.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt