Menu 

Moe Svarten

Moe Svarten

Moe Svarten (e. Åsajerven u. Moe Vilja) debuterade med seger i februari som treåring och vann samma säsong åtta av 13 starter. Han noterade 1.26,4m med en V75-seger som den bäst betalda. På meritlistan finns även två segrar i Martin Austevolls Äreslöp i Bergen 2017 – 2018 samt seger i Lars Laumbs löp och Sigvard Larsens minnelöp (Klosterskogen). I januari 2020 lade hästen skorna på hyllan efter att ha haft problem med ledbanden i knäna och blev avelshingst på heltid.

Uppfödare till Moe Svarten var Tor-Martin Moe, Sunderby och han ägdes av Johannes Vold, Kvernaland. Tränade gjorde Jan Martin Bjerring. Den totala prissumman slutade på 2 515 050 NOK och hästens snabbaste tid blev 1.22,5m.

Modern Moe Vilja hade en strålande unghästakarriär. Hon vann alla sina fyra starter som tvååring och blev mestvinnande sto som treåring med bland annat seger i E.C. Koren Lunds Minneløp. Året därpå vann hon finalen i Nor-Trav, men övergick till avel som femåring. Moe Odin är den klart bäste av hennes avkommor, följd av Moe Svarten och Moe Njord.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt