Menu 

Kleppe Slauren

Kleppe Slauren (e. Sundbo Kravall u. Gjömle Vinni) tränades av Kjetil Döseland och kördes i sina flesta starter av densamme. Han ägdes av Terje Lea, Kleppe och var uppfödd av Sigmund Öksnevad, Kleppe. Han tillhörde som äldre den norska eliten och hade sin bästa säsong 2017 då han vann Jacob Meyers Pokallöp och var tvåa i Elitkampen på Solvalla då han travade 1.19,0, knappt slagen av finska Polara.

Kleppe Slauren fick sluta sina dagar i februari 2020 11 år gammal efter att ha lidit av knäproblem. Han hade då travat in 3 779 069 NOK och segrat i 33 av sina 125 starter. Han är Sundbo Kravalls bästa avkomma. Modern Gjömle Vinni fick hela 14 avkommor med Kleppe Sauren som den klart bäste. Av de övriga är Kleppe Fanden, Eldfaksa, Kleppe Manden och Kleppe Snigen värda att nämnas.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt