Menu 

Raggmunken

Raggmunken (e. Järvsöfaks u. Granlitrolla) är uppfödd av Anders Persson, Ekshärad och ägd av Ulla och Conny Gustafsson med Åby som hemmabana och den sistnämnde som ordinarie körsven. Tränade gjorde Tord Gustafsson. Hästen var under sin karriär skadeförföljd (senor, gaffelband, knäckt hovben), vilket ledde till flera ofrivilliga uppehåll. Hans 113 starter omfattade 25 segrar, ett rekord på 1.22,4am och 1 855 061 SEK intjänat.

På meritlistan står bland annat segrarna i Erik Perssons Memorial i Årjäng, Dubbelcupsfinalen på Bergsåker, dubbla V75-lopp samt ett större lopp på Vermo som nioåring. En minnesvärd insats var även då han pressade fram ett skiljeheat mot Hallsta Lotus i Svensk-Nordiska loppet år 2013.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt