Menu 

Fjord Jerven


Fjord Jerven (e. Åsajerven u. Storeng Silva) inledde sin tävlingskarriär som treåring i mars 2013 och tog tre segrar på sex starter. Som fyraåring tillhörde han årgångstoppen och vann såväl Erik Garbergs Äreslöp som 4-års Stjernen. Han var även trea i Norskt Travderby och Svenskt Kallblodsderby. 50 starter resulterade i 16 segrar, rekordet 1.19,1ak och en prissumma på 2 110 078 NOK. En gaffelbandskada satte stopp för karriären i ett helt år. Sista noterade starten var på Leangen i mars 2017.

Fjord Jerven är uppfödd av Ole Geir Solheim, Gaupne och ägs av Ola Martin Aasen & Johan Floberg, Dombås. I sulkyn satt som oftast Tor Wollebaek och några gånger Andre H. Stensen. Hästen har i skrivande stund endast ett fåtal startande avkomma (första kullen är tre år 2019). Modern Storeng Silva vann nio av 78 starter. Hennes främsta avkomma förutom Fjord Jerven var Fjord Vikki.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt