Menu 

Norheim Järv


Norheim Jærv (e Järvsöfaks u Norheim Elle) debuterade som treåring (2 segrar på 7 starter) och tillhörde årgångstoppen. Hans mest meriterande segrar kom i Kaldblodscupens final och Kaldblodscupen, Sörlandet. Dessutom slutade han fyra i Svenskt Kallblodsderby. Han avslutade karriären med 2 029 988 NOK på kontot, 21 segrar på 109 starter och ett rekord på 1.20.8ak.
Uppfödare till Norheim Järv var Egil Skeivoll, Nodeland och han ägdes av Georg W. Sverdrup och Bodil Saelid, Vinterbro. Modern Norheim Elle (Eliteavelshoppe) tjänade 244 700 NOK och noterade 1.28,4 som snabbast. Av hennes nio avkommor kom sju till start, däribland Norheim Svenn och Norheim Faksen.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt