Menu 

Bork Odin


Bork Odin (e. Moe Odin u. Bork Perla) förutspåddes bli Norges nästa stjärna på kallblodssidan då han slog delar av den norska eliten i Bergen 2009, noterade 1.21,4a och utsågs till Årets häst alla kategorier. Som treåring segrade han i Sörlandets 3-års Cup, Nils Östbys Minnelöp och kvalificeringen till Norskt Travkriterium där han dessvärre blev diskvalificerad i finalen. Senare tog han upp kampen med de allra bästa, men kunde inte riktigt mäta sig med dessa. År 2010 var det främst avelsverksamhet som gällde för hingsten och han etablerade sig snabbt som en toppbeskällare.

Uppfödare till Bork Odin är Merethe & Torgeir Andersen, Froland och ägare Tom Krageboen, Haugesund. Han segrade i 31 av sina 84 starter, sprang in 3 390 179 NOK och noterade rekordet 1.19,9 ak. Modern, ostartade Bork Perla, fick fem avkommor varav Moe Frygg var den enda förutom Bork Odin som stod för habila prestationer.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt