B.W. Modde


Unghästfenomenet B.W.Modde (e. Moe Odin u. Gullan Fax) debuterade som treåring 2012 och tog nio segrar på 12 starter. Han var sin kulls obestridige kung och segrade i Svenskt Kallblodskriterium på svenskt rekord, 1.27,1am och i i Julius Olssons Treåringslopp. Dessvärre blev hans fortsatta karriär kortvarig på grund av skador. Efter endast en start 2016 och 2017 fick han koncentrera sig helt på avelsverksamhet.
B.W. Modde tränades av Jan-Olov Perrson, ägdes av B W Montage AB och var uppfödd av Birger Wallström, Älvsjö. Hans 26 starter resulterade i 12 segrar och en prissumma på 1 169 331 SEK. Som snabbast noterade han 1.22,5k. Av hans avkommor har hittills Stjärnblomster, BW.Prinsen och Moddelina visat de största fartresurserna.
Modern Gullan Fax gjorde 25 starter, varav 10 slutade med seger. Hon noterade finfina 1.24,3 som fyraåring och har bland annat lämnat stoderbyvinnaren B.W.Gullis.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt