Wikvinn


Wikvinn(e. Lome Elden u. Fjeldbergjenta e. Slogum Tor) hävdade sig väl i de största årgångsloppen. Han vann ett kval till Svenskt Kallblodskriterium och blev fyra i finalen. Året därpå slutade han tvåa i Svenskt Kallblodsderby. Ha fortsatte sedan framgångsrikt och gjorde totalt 93 starter vilka resulterade i 15 segrar, 12 andra- och 13 tredjeplatser. Han tjänade 1.517.298 kronor och noterade som snabbast 1.21,7ak.

Uppfödare till Wikvinn är Berit Wik, Skjeberg, Norge, varifrän han importerades 2011. Han trändes i Sverige av Gerth-Ove Karlsson, Björn Karlddons och Kenneth Karlsson. Nuvarande ägare är Marie Johansson, Möklinta.

Wikvinn är undan Fjeldbergjenta som bland tolv avkommor även lämnat Lauvin med 1,9 milj nok på kontot. Han har i skrivande stund ett femtiotal avkommor (första kullen 2011) och de som startat är alltför få för att något omdöme om hästens status som beskällare ska kunna ges.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt