Stjerne Faks


Stjernefaks (e. Järvsöfaks u. Vinter Stjerna) inledde förtroendegivande med två segrar och ett rekord på 1.30,9 som treåring. Som fyraåring vann han Zornloppet, Ung i Norr samt såväl försök som final i Svenskt Kallblodsderby. Fortsättningen av karriären blev dock mindre lyckosam och han lyckades aldrig infria de förväntningar som man kunde ställa efter unghästsäsongen.

Stjernefaks var uppfödd av Harald N. Hove och Atle Harald Hove, Sogn och han ägdes av Gry Johanne Gjedrem, Sandnes. Från den 2/10 2006 till den 27/3 2008 tränades han av Jan-Olov Persson. Av hans 42 starter slutade 12 med seger och hans prissumma uppgick till 808 682 NOK. Snabbaste tid blev 1.23,6ak.

Som avelshingst är han tämligen ny i vårt land och har när detta skivs ett fåtal avkommor. I Norge har han bland annat lämnat Tangen Stegg 25,1a/411 288 NOK och Våler Flaks 24,1a/398 500 NOK

Modern Vinter Stjerna (e. Atom Vinter) hade fina framgångar på tävlingsbanan och tjänade 615 300. Som avelsmärr tillhör hon de bättre i Norge och erhöll utmärkelsen DNT:s Eliteavlshoppe. Hennes 12 avkommor kom alla till start och de flesta blev kapabla travare med Rapp Best 21,1/1 764 156 NOK som den främste.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt