Menu 

Lannem Silje

Jag hade förmånen att få studera Lannem Silje i hennes fjärde start, vilken skedde på Leangen i maj 2013. Hon hade då inlett ett segerstaplande av monumentala mått sedan hon avklarat debuten på Bjerke med en andraplats efter en synnerligen avvaktaande styrning av kusken. På Leangen länade hon konkurrenterna långt bakom sig och försvann till en överlägsen seger. Framför allt imponerades jag av hennes rörelseschema med ett fjäderlätt, vägvinnande trav.

Fortsättningen blev, som de flesta minns, en framgångssaga av svårslagna dimensioner med massor av segrar i högsta divisionen toppat av segern i Elitkampen på Solvalla 2015. En gaffelbensskada satte dock stopp för karriären i två år och fyra månader (2015-2018) då Lannem Silje passade på att bli mamma. Comebacken i Bollnäs i februari 2018 verkade lovande då hon satte banrekord med 23,2/1 640 meter, men efter några mindre goda insatser bestämde man sig för att låta henne avbryta sin tävlingsverksamhet.

Lannem Silje (e. Åsajerven u. Lannem Sjura) ägdes, tränades och var uppfödd av Ola M. Skrugstad, Dovre och kördes av Tor Wollebaek. Hennes prissumma slutade på 6 834 836 NOK och hon notrade som snabbast 1.18.8k.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt