Sindy Vinter


Sindy Vinter (e. Atom Vinter u. Norheim Sindy) inledde sitt tävlande med en start som tvååring (2:a på 42,1) och resultatet som treåring blev sex vinster på 19 starter och rekordet 1.31,1. Under fyraåringssäsongen, som blev hennes sista, besegrade hon hingstarna i Kongepokalen och slutade tvåa i såväl Stoderbyt som Derbyt – i det senare bakom Järvsöfaks.

När Sindy Vinter avled 24 år gammal i september 2018 hade hon satt 15 föl till världen med Åsajerven, fenomenal såväl på banan som i avelsboxen, som den klart främste. Relativt framgångsrika var även Åsajenta och Åsaulven. Sindy Vinter tilldelades utmärkelsen DNTs Elitavelshoppe.

Uppfödare till Sindy Vinter var Tore Mo, Norheimsund och hon ägdes av Ola Martin Aasen, Dombås. Hon gjorde endast 29 starter, vilka inbringade 753 900 NOK. Rekordet, 1.27,7, satte hon över lång distans.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt