Menu 

Joker Elden


Det var under ett besök på den lilla banan Orkdal sydväst om Trondheim i juni 2013 som jag på allvar fick upp ögonen för Joker Eldens kapacitet. På en tungsprungen bana tog han ledningen i första avdelningen av Bork Rigels Äreslöp och lämnade tvåan Wik Stjernen och trean, storfavoriten Tekno Odin, på behörigt avstånd.

I maj 20114 trodde man att karriären var över för Joker Elden (e. Lome Elden u. Joker Jerka) efter att ha drabbats av gaffelbensskador på bägge bakbenen, men han kom igen och tävlade fram till sitt sista lopp på Bollnäs den 4 juli 2017. Dessvärre tvingades man avliva honom någon månad senare av hänsyn till hans åkommor.

Segern i Norskt Mästerskap 2012 med Lars Anvar Kolle i vagnen får anses som Joker Eldens största triumf, men han vann även på V75 och placerade sig högt upp i några unghästlopp. Hans bästa tid blev 1.20,7ak och prissumman slutade på 2 589 820 NOK. Uppfödare var Svein Jokerud, Prestfoss och han ägdes av Kenneth & Iselin Larsson, Koppom.

Modern Joker Jerka tjänade 224 800 NOK och fick rekordet 1.26,7. Av hennes nio avkommer är Joker Elden den klart bäste. Därefter följer Joker Diva 29,3/172 400 Nok och Joker Toll 29,6/140 300.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt