Menu 

Höstbo Fredrik

Höstbo Fredrik (e. Järrvsöfaks u. Korenka) visade tidigt fallenhet för att trava snabbt, men även en ganska stor osäkerhet, vilken dock succesivt avtog efter att han kommit i tränare Mats Anderssons vård. Största triumfen för hästen kom i SM för kallblod på Bergsåker 2012 då Jorma Kontio lotsade honom till en vattentät spurtseger med bland annat storfavoriten Hallsta Lotus i de slagnas led. En annan uppmärksammad seger noterades på 1400-metersbanan i Kongsvinger då han satte banrekord med 1.24,4 och besegrade Tangen Scott. På meritlistan kan även läggas flera vinster i monté och en hedrande andraplats i Erik Perssons Memorial.

Höstbo Fredrik avtackades för sina insatser på hemmabanan Årjäng den 17 september 2017. Han var uppfödd av Sture Davidsson & Anders Öhman och sprang in 2 534 019 SEK för sin ägare Stall Vicdoriva HB, Deje. Hans 212 starter resulterade i 32 segrar och ett rekord på 1.21,4ak.

Höstbo Fredriks mor, Korenka (e. Korbest), importerades från Norge 1996. Hon fick rekordet 1.26,9ak och tjänade 113 030 SEK. Av hennes nio avkommor – varav åtta kom till start – är Röste Bo, 19,8ak/ 3 053 632 SEK, den vinstrikaste med Höstbo Fredrik som klar tvåa. Av de övriga blev Höstbo Krabat, Wassing, Asta Greta och Arve Gutten habila tävlingshästar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt