Menu 

Dotterud Teddy

Dotterud Teddy (e. Alm Viktor u. Steine Koso) visade tidigt stor talang. Han debuterade som treåring i februari med en överlägsen seger och vann sedan Biri Oppdretningslöp, Norsk Travkriterium, E.C. Koren Lunds Minnelöp och och DNT:s Höstfinal. Som fyraåring segrade han i Kongepokalen, slutade tvåa i Norsk Travderby och trea i Svenskt Travderby. Dessvärre blev hans tidigare problem med en senskida på ett framben trots operation allt värre och han kunde under sina sista tre tävlingsår inte göra sig själv rättvisa. Själv minns jag honom inte minst för hans dueller med jämngamle Wik Stjernen, vilken nådde högsta elitklass.

Dotterud Teddy var uppfödd och ägd av Fredrik Eng och Jörgen Eng, Elverum. Han gjorde endast 37 starter varav åtta slutade med seger. Hans prissumma stannade vid 2 085 282 NOK och han noterade som bästatid 1.223ak.

Dotterud Teddy är när detta skrivs (2018) ganska ny i aveln men redan högt skattad som beskällare. Hans hittills bästa avkomma är Ingbest. Modern Steine Koso (e. Kos Knekten) gjorde 61 starter (17 segrar), noterade 1.25,1ak och sprang in 478 370 NOK. Hon har förutom Dotterud Teddy lämnat 13 avkommor, flera av dem dugliga travare, men ingen i klass med Dotterud Teddy.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt