Menu 

Vingbo Stjärn

Vingbo Stjärn (e. Rolex K. u. Elly G.) är Rolex K:s enda mijonär av hans 50 startande avkommor. Ägare var Rolf Ekman och Åsa Eriksson, vilken även tränade hästen med undantag för en sejour hos Jan-Olov Persson. Uppfödare var Vingbo Trav & Dressyr HB, Heby. Hans debut som treåring resulterade i två segrar och tre diskningar (två för galopp, en för trängning). Med huvudsakligen Staffan Falk i sulkyn påbörjades som äldre en karriär som kom att bära fram till snäppet under den absoluta eliten.

Hästens 153 starter renderade 21 segrar och en prissumma på 1 639 999 SEK och han noterade som snabbast 1.21,4ak. Ostartade modern Elly G. (e. Dally Sjurson) fick endast tre avkommor: Vingbo Stjärn, Vingbo Wilma (ostartad) och Vingbo Molly (27,1ak/179 900 SEK).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt