Lix Mollyn

Åke Lindgren i Hagfors har fött upp och tränat många dugliga kallblod. Inte minst har hans fölmärr Riga Mollyn satt flera topptravare till världen. En av dem är aktuelle Mix Mollyn i regi Björn Karlsson. Lix Mollyn (e. Skafferbrunen), född 2004, var nummer två i barnaskaran, en häst med hög potential trots att han inte kunde fullfölja sin karriär på grund av gaffelbensskada. Till en början körde Åke själv hingsten, men senare satt mestadels Dagfinn Aarum i jollen.

Lix Mollyn tjänade 1 533 174 SEK, fick rekordet 1.21,9ak och segrade i 19 av sina 94 starter. På meritlistan finns vinsterna i Dalatravets Femåringselit och STC:s kallblodiga 5-åringslopp i Gävle samt segern öve Hallsta Lotus i ett V75-lopp på Hagmyren.

Riga Mollyns nio avkommor har alla kommit till start och hittills sprungit in 3 307 369 SEK. Förutom Lix Mollyn och Mix Mollyn har Moa Mollyn, Mia Mollyn med flera bidragit till den imponerande summan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt