Menu 

Särpefanten

Saerpefanten var uppfödd av Björg Johansen, Grålum och ägdes av Åge Johansen, Grålum. Ole Johan Östre stod för träningen. Han startade 130 gånger och vann 17 av dem. Prissumman stannade på 3 423 322 NOK och han noterade som bästa tid 1.20,5ak. På meritlistan finns segrarna i Svenskt Kallblodsderby, Nordisk Mesterskap, Erik Garbergs Minnelöp, 4-årsstjernen och Kong Olavs Äreslöp.

Saerpefanten är tämligen ny i aveln. Han har några dugliga avkommor, men dessa är för få för att man i nuläget kan göra någon bedömning av honom som beskällare. Modern Rilitha 27,8m/242 160 NOK fick sju avkommor av vilka fyra kom till start. Särpefanten var den enda som nådde någon högre nivå.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt