Myllarfaks

Myllarfaks (e. Järvsöfaks u. Myllarkvarta) visade tidigt att han kunde trava snabbt, men bjöd inte riktigt till när det blev fråga om lopp, ett beteende som klart förbättrades efter kastration. Han debuterade som treåring 2005 och segrade i den ena av sina två starter. Som fyraåring blev det en seger, men flera fina placeringar trots att han hade galoppskorna på sig emellanåt, men det var först som femåring han slog igenom på allvar. Som äldre tampades han med de allra bästa och segrade bland annat i Brimsguttens lopp på Bergsåker och Vårbjörken på Umåker. Dessutom nådde han placeringarna tvåa, trea, tvåa i Svenskt Mästerskap.

Myllarfaks tränades i nämnd ordning av Sven-Olof Lönn (Hagmyren) Sören Nordin (Hagmyren), Gunnar Melander (Dannero) och Gunilla Lindström (Dannero). I sulkyn satt Gunnar Melander och Ingvar Nyberg. Uppfödare var Sven-Olof Lönn, Forsa och han ägdes av ägare Gunilla Lindström med flera. Hans prissumma slutade på 2 860 473 SEK och han noterade som bästatid 1.20,4ak.

Modern Myllarkvarta (e. Kinge Pegg) 27,5ak/220 300 SEK fick fem avkommor förutom Myllarfaks, vilka alla blev nyttiga travare utan att nå elitnivå.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt