Sundbo Kravall

Sundbo Kravall (e. Järvsöfaks u. Järvsösirpa) radade upp segrarna som tre- och fyraåring men orkade inte riktigt fullfölja den lovande utvecklingen som äldre. Han slutade trea i svenska Kriteriet och norska Derbyt och vann även Foruspokalen/Gaute Gudmestads Äreslöp. Den mest uppmärksammade triumfen kom dock på fransk mark då Jan-Olov Persson lotsade honom till seger i ett av kallblodsloppen på Vincennes 2006.

Sundbo Kravall var uppfödd och ägd av Sundbo El AB, Söderhamn. Han tävlade och har verkat i aveln i såväl Sverige som Norge. De äldsta avkommorna – 29 när detta skrivs – är födda 2007 och vinstrikast är hittills Närby Kalabalik 1 105 972 SEK. Totalt gjorde Sundbo Kravall 85 starter som inbringade 1 598 935 SEK. 1.23,3m blev hans bästa tid.

Modern Järvsösirpa (e. Babsson), uppfödd av Jan-Olov Persson, gjorde endast tre starter (tvåa, etta, fyra) och noterade 1.38,6m. Hennes insatser dom fölsto är minst sagt blygsamma och Sundbo Kravall utgör det stora undantaget.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt