Wiking Blesen

Wiking Blesen (e. Moe Odin u. Marthe Röder) tillhör en syskonskara som förpliktar. Han inledde också löftesrikt med fyra starter som tvååring, vilket resulterade i tre segrar och ett rekord på 1.36,0. Framgångarna fortsatte som treåring då han sänkte rekordet till 1.28,7 och tog fem segrar på 13 starter däribland DNT:s vårserie och 3-årsstjernen. Som fyraåring var det dock slut på framgångarna och 2011 importerades han från Norge av Gerth-Ove Karlsson, Heby för avelsbruk och eventuella starter. Man gjorde några försök att få honom på banan utan att lyckas särskilt väl, bland annat på grund av återkommande hälta. 2016 fick han kolikymptom och senare konstaterades pungbråck med åtföljande smärtor varför man beslutade att låta honom sluta sina dagar.

Wiking Blesen var uppfödd av Martin Wik, Skjeberg. Han gjorde 26 starter varav åtta var vinstgivande. 1.27,9am blev hans snabbaste tid och han tjänade 558 111 SEK. Han har 34 färdigregistrerade avkommor när detta skrivs, den äldsta tre år, varför någon beömning av hingstens potential inte låter sig göras.

Modern Marthe Röder (e. Röder) har hittills åta avkommor, bland dem Wik Stjernen, vinnare av DNT:s vårserie, Klosterskogens Oppdrettningslöp och Alm Rau Jos Äreslöp samt Wik Elden, vinnare av Svenskt Kallblodskriterium.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt