Elling

Elling 4

Elling (e. Elding u. Burella) var en av de mest lovande unghästar jag sett i modern tid. Debuten skedde i i Bollnäs som treåring 2009 där det blev en överlägsen seger på finfina 1.28,4. Han fortsatte med ytterligare två segrar och en andraplats och ett prydligt rekord på 1.27,7 samma år. Det sistnämnda sattes i Kriteriet där han besegrade Norheim Faksen och Voje Spik efter en perfekt styrning av Magnus Jakobsson.

2010 blev dock ett dystert år för hästen och det konstaterades senare att en möglig höleverans var boven i dramat. 2011 gick han i träning hos Roberth Bergh och stod för några hyggliga prestationer utan att infria de stora förväntningar som hans tidigare prestationer givit löfte om. 2013 blev hans sista år på banman efter tre misslyckade framträdanden. Totalt blev det 32 starter, varav åtta slutade med seger. Som snabbast noterade han 1.25,4k och prissumman hamnade på 656 800 SEK.

Ellings helbror Elias var en kapabel men knepig travare, men annars lämnade modern Borella inte något av värde.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt