Neslands Loke

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Neslands Loke (e. Moe Odin u. Nesland’s May) debuterade som fyraåring 2007, då han noterade 1.26,1a och segrade i åtta av sina 15 starter, däribland Erik Perssons Memorial och två V75-starter. Som femåring utvecklades han ytterligare (16 starter, 11 segrar) och växte successivt in i den yppersta eliten.
På meritlistan kan nämnas vinsterna i Arne Lunds minneløp, Drammen kommunes pokal, Adolf Idsøes æresløp, Arnt Paulsens minneløp Arne Lunds minneløp, Drammen kommunes pokal, Adolf Idsøes æresløp, Arnt Paulsens minneløp, Jacob Mæland æresløp, Arnt Haakestad minneløp, AN Funnemarks minneløp, Klosterskogen Eliteløp, Østfoldpokalen og Jacob Melands Minneløp, men framför allt minns man hans största triumf när han till tränaren Käre Refslands och kusken Åsbjörn Tengsareids stora glädje skrällvann Elitkampen på Solvalla 2014 till oddset 39,28.
Uppfödare och ägare till Neslands Loke var Trond Helge Strandskogen, Porsgrunn. Han tjänade under sin karrlär 3 555 981 NOK och travade som snabbast 1.20,5ak. Dessvärre tvingades man avliva honom i september 2017 efter ett kolikanfall. Modern Nesland’s My var en habil travare som fick rekordet 1.30,1 och sprang in 126 050 NOK. Förutom Neslands Loke är hon mor till Neslands Balder, 27,8 och Neslands Tron, 27,9.
/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt