Aadne

Aadne

Aadne (e. Haakon u. Atti) var Rogalands främsta travare på kallblodssidan i flera säsonger under 1950-talet. Hästens största triumf kom under NM-dagen 1952 då han på hemmabanan erövrade NM-titel genom att besegra Erika och Grans Erna i bägge avdelningarna.

Aadne ägdes av bröderna Fjermestad och kördes av M. Fjermestad. Han tjänade 68 619 NOK och fick rekordet 1.33,1. Segrade gjorde han en eller flera gånger i Fylkeskampen Rogaland – Bergen/Hordaland, Gaute Gudmestads Äreslöp, L.H. Widdings Minnelöp, Vestlandsk Mesterskap och Vårlöpet.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt