Menu 

Norheim Svenn

Norheim Svenn 2

Norheim Svenn (e. Järvsöfaks u. Norheim Elle) tillhörde de allra bästa i sin årskull och visade tidigt prov på såväl speed som travsäkerhet. Han triumferade i Norskt Travkriterium, Alm Rau Jos äreslöp, Nils A Skjolds äreslöp och Spenters äreslöp och slutade tvåa efter Timians Scot i derbyt 2013 trots att han fick öppna första halvvarvet efter 18,0. En gaffelbensskada satte stopp för vidare framfart och han fick tjänstgöra i svensk avel under 2015 i väntan på tillfrisknande. Dessvärre slogs skadan åter upp på hösten samma år och karriären var definitivt över.

Norheim Svenn ägs av Svenn Olaf Smådahl, Fyllinsdalen och är uppfödd av Egil Skeivoll, Nodeland. Han tränades av Kjetil Djöseland och kördes vid samtliga starter sv densamme. Slutfacit blev tio segrar på 18 starter, 1 396 504 NOK intjänat och ett rekord på 1.24,0ak.

Modern, elitavelsstoet Norheim Elle, travade 1.28,4 och tjänade 244 700 NOK. Hon har flera framgångsrika travare med Norheim Faksen och Norheim Järv som de främsta.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt