Menu 

Drillo

Drillo 1

Norskfödde Drillo (e. Elding u. Kones Stjerne) inledde sitt tävlande minst sagt trevande. Som treåring åstadkom han endast två andraplatser på nio försök och ett år äldre blev det två segrar på 13 starter. Succesivt arbetade han dock upp sig genom klasserna och hamnade så småningom i eliten. Så värst många segrar i de större loppen blev det inte – högst förståeligt då han bland annat stötte på Bork Rigel och Järvsöfaks. I Sjunga Bests Minne i Östersund fick han emellertid beträda vinnarcirkeln.

Drillo var uppfödd av Jahn Schou, Björkelangen (son till Eilif) och ägdes av Hanne och Randi Töftum Raufoss. Han kördes i Norge av bland annat Dagfinn Aarum och Trond Skauen. I Sverige satt mestadels Stig Jarle Röste i vagnen. Hans prisumma slutade på 1 389 878 SEK och rekordet blev 1.22,6ak. 2006 gick han ur tiden efter att ha drabbats av tarmvred.

Svaga unghästprestationer satte länge stopp för Drillo i aveln, men 2 002 blev han godkänd i Östersund och fick 29 avkommor. Tre nådde över 100 000 SEK: Ringo Tabac, Rillo Tabac och Rakel Tabac.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt