Menu 

Briskeby Philip

Briskeby Philip 2

Briskeby Philip (e. Moe Odin u. Briskeby Jenta) tillhör en av Norges bästa linjer på stosidan. Han debuterade som treåring på 1.29,5, den snabbaste debuttiden någonsin i Norge, och noterade som fyraåring topptiden 1.25,4 över medeldistans. Några klassiska eller större lopp vann han aldrig och två V75-segrar var de som inbringade mest penningmässigt. Briskeby Philip startade endast 42 gånger, vilka inbringade 739 330 SEK. Med början 2009 gjorde han en del starter i Sverige med växlande framgång, men har sedan inriktats mot avel.

Briskeby Philip ärr uppfödd av Anne Elise Briskeby, Roa och ägs av Anita Sönsteby, Sokna. Asbjörn Mehla var den som mestadels satt i sulkyn vid hästens starter i Norge. Han har i skrivande stund 68 svenskregistrerade avkommor med Bodbäckssiv som den främsta.

Modern Briskeby Jenta var en fin löpshäst som noterade 1.24,6 och tjänade 803 400 NOK. Alla henns avkommor med åldern inne har startat med Briskeby Rauen, 20,4/1 730 917 som den hittills vinstrikaste.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt