Menu 

Glöding

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Glöding (e. Elding u. Tormijäntan) noterade en seger på sex starter som treåring och travade som snabbast 1.35,5. Han räknades som unghäst till de bättre i landet. Glöding vandrade sedan uppåt i klasserna och gjorde sin sista start i Gävle 2008. Bland meriterna märks segrar i rikstoton samt i Svintens lopp på Solvalla.

Glöding var ägd och uppfödd av Tage H. Eriksson i Malung, vilken även skötte tömföringen med inhopp av framför allt Åke Svanstedt. Han startade 132 gånger, av vilka 24 slutade med seger. Rekordet slutade på 1.21,7ak och han sprang in 1 843 435 SEK.

Av hingstens 34 avkommor förblev ett femtontal ostartade. Bäst lyckades Glöda och Miglöda, båda med drygt 300 000 på kontot. Tormijäntan gjorde 56 starter, vilka resulterade i åtta segrar och 126 000 insprunget. Hennes rekord blev 1.30,5ak. Förutom Glöding var Atomen, 28,5k/166 250 SEK, den ende av hennes fyra avkommor som visade framfötterna.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt