Nordvanja

Nordvanja 2

Efter en misslyckad start som treåring (diskad på Solänget i oktober) hamnade Nordvanja (e. Moe Odin u. Nordina) hos Gunnar Melander och inledde med tre raka segrar som fyraåring. Karriären fortsatte sedan rakt uppåt och kom att innehålla segrar i finalen av Norrlands Stoserie, SM för ston och Monté-SM, den sistnämnda på nytt svenskt rekord för sexåriga och äldre ston med 1.24,2/4 2140a. Hon var då åtta år och man beslutade att betäcka henne med Månprinsen A.M., vilket resulterade i hingstfölet Nordvinn.

Nordvanja är uppfödd av Per Nordlinder, Nordingrå och ägs av Torsten Sundin, Ullånger. Tränade och körde gjorde Gunnar Melander. Hennes prissumma kom att uppgå till 1 248 600 SEK och hon noterade som bästatid 1.24,4am. Modern Nordina (e. Troll Jahn) fick endast fyra avkommor av vilka tre kom till start. Förutom Nordvanja var det Nordpojken 33,0m/45 100 SEK och Nordjet 29,1m/125 100 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt