Vinning Kos

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vinning Kos (e. Kos Knekten u. Terne Tora) hade flera kända tränare/körsvenner under sin tävlingskarriär som varade mellan 2 000 och 2 009: Pål Sem, Rune Wiig, Jan-Olov Persson och Thor Borg. Han var uppfödd och ägd av Jan Martin Bjerring, Vikersund.

Vinning Kos debuterade som treåring med en seger på sju starter och fyraårssäsongen slutade med fyra segrar på sexton framträdanden. Han tillhörde inte de bästa som unghäst, men utvecklades till en habil löpshäst som äldre med segrar i O. Landaas äreslöp, Adolf Idsøes æreslöp, Ole Uttisruds minnelöp och Stig Norbergs Minneslopp. Därtill segrade han i flera lopp inom den norska rikstoton. Hans slutliga prissumma blev 3 144 015 NOK och han noterade som snabbast 1.20,1ak

Som avelshingst uträttade Vinning Kosinte mycket att hövas över och alltför många avkommor kom inte ens till start. Av 27 svenskfödda avkommor är Vinn Kosing och Tams Vinnie framgångsrikast, och av de 47 telningarna i Norge är Vinning Ferd den enda med dugliga insatser på travbanan.

Modern Terne Tora (e. Trons Trollmin) tog rekordet 1.30,6. Hon fick fem avkommor, av vilka Vinning Sol, 30,1/129 200 NOK, är den ende som uträttat något av värde förutom Vinning Kos.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt