Feseth Lynet

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Jag var själv på plats när Feseth Lynet (e. Järvsöfaks u. Åslilja) satte betydligt mer namnkunniga konkurrenter på plats i Elitkampen på Solvalla 2011. Såväl hästen som kusken, Jan Ove Olsen, fick uppleva sin största triumf genom att säkert hålla undan för Moe Brage och Hallsta Lotus.

Feseth Lynet tillhörde inte de främsta i sin årskull som tre- och fyraåring, men blev allt bättre med åren och nådde finfina segerprocenten 28%. Han höll sig väl framme i större lopp och segrade i Norskt Mästerskap 2010 samt i flera V75-lopp. Totalt blev det 53 segrar på 186 starter, ett rekord på 1.20,8ak och intjänat 3 155 254 NOK.

Förutom Jan Ove Olsen fick Tor Wollebaek, Öyvind Austevoll, Rune Wiig, Ove Wassberg och ett par till nöjet att sitta bakom Feseth Lynet, vilken ägdes av Sigrun Engevold, Tangen och var uppfödd av Birger Hartveit, Lonevåg.

Feseth Lynet fick goda vitsord vid avelsvärderingen och fick sin första kull 2010, varför jag för egen del avstår från att bedöma hans utiskter som beskällare. Av Åsliljas fyra avkommor har endast en startat förutom Feseth Lynet, nämligen Attjar, 31,0/205 000 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt