Menu 

Clay

Clay 4Clay (e. Svall Ivar u. Dova Lill) inledde sin tävlingskarriär ganska blygsamt med 13 starter som treåring utan seger. Från fyra års ålder och framåt klättrade han dock succesivt upp genom klasserna och nådde en nivå snäppet under den översta eliten. Hans kanske främsta merit är segern i Th. Egnells Memorial 2005 med Björn Goop i vagnen. Åtta vinster, 20 andraplatser och 21 tredjeplatser blev resultatet av hans 159 starter. Han noterade som snabbast 1.22,4k och tjänade 1 190 582 SEK

Clay var uppfödd av Stall U P HB, Gävle. Tränade gjorde till en början JanWilhelmsson, senare Robert Wilhelmsson, båda med Gävle som hemmabana.

15 avkommor har när detta skrivs Clay som far. Vinstrikast är Svall Clara, 259 200 SEK. Modern Dova Lill fick sju avkommor. Sex av dem kom till start, men ingen nådde några större framgångar på banan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt