Menu 

Sylfidblesen

Sylfidblesen

Sylfidblesen (e. Stegg u. Salmi) var tveklöst en av topptravarna bland kallbloden på 1950-talet. Med Karsten Buer i vagnen segrade han i Kallblodsderbyt 1953, och 1959 gick han till tops i Jacob Meyers pokal, denna gång med Johan Cedell vid tömmarna. Han vann även Svensk-Norska loppet på Romme och Thor Östbys Minnelöp på Mormarken samt var tvåa i Kallblodslandskampen efter sedermera typutslagna Runsy.

Harald Johnsen, Fagerstrand var uppfödare till Sylfidbläsen, som ägdes av Ingrid Gjersöyen Rolsstad, Skarnes. Hanns rekord blev 1.29,8 och han tjänade 124 055 NOK. Han fick endast 12 avkommor, och ingen av dem uträttade något av större värde på travbanan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt